Δελτίο Τύπου: Θησαυροί Κορινθιακής Γης – Μια Λαμπρή Γαστρονομική Εκδήλωση δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου
Η Αρχαία Κόρινθος φιλοξένησε για τρίτη συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Θησαυροί Κορινθιακής Γης”, αναδεικνύοντας την αξεπέραστη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, σε συνδυασμό με τη γαστρονομική μας παράδοση και τα απαράμιλλα τοπικά μας προϊόντα. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Δήμου Κορινθίων να ενισχύσει θεματικές μορφές τουρισμού, και ειδικότερα τον γαστρονομικό τουρισμό, που συνδέεται άρρηκτα με τα προϊόντα και τους παραγωγούς του τόπου μας.
Στις 14 Ιουλίου, το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου φιλοξένησε εμπνευσμένες ομιλίες που έθεσαν το πλαίσιο για την αναγνώριση της αξίας των τοπικών προϊόντων και την προώθηση τους, ως γαστρονομικούς πρεσβευτές.
Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ), τον Δήμο Κορινθίων και το Visit Corinth, έφερε στο προσκήνιο την αρμονική συνύπαρξη του αρχαιολογικού πλούτου με την αγροδιατροφική παράδοση της περιοχής, προωθώντας την ως κορυφαίο προορισμό γαστρονομικού τουρισμού.
Ξεχωριστοί Ομιλητές και Εκπληκτικό Live Cooking
Η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Παναγιώτα Κασίμη, αναφέρθηκε σε νέο σπουδαίο εγχείρημα, ενώ η Δέσποινα Ζευκιλή από το Αθηνόραμα μοιράστηκε πολύτιμες πληροφορίες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο διακεκριμένος sommelier Γιώργος Λούκας ανέδειξε την αξία της ποικιλίας Αγιωργίτικο και η δημοφιλής chef Ντίνα Νικολάου εντυπωσίασε το κοινό με την τεχνική και τις δεξιότητές της, καθώς προσέφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία Live Cooking, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και προσφέροντας στο κοινό αυθεντικές γεύσεις.
Έκθεση Τοπικών Παραγωγών
Η έκθεση τοπικών παραγωγών, που έλαβε χώρα έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο, παρουσίασε μία πλούσια γκάμα προϊόντων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά, ελαιόλαδα, μέλι και άλλα τοπικά εδέσματα. Το bar station με cocktails από κρασί και τσίπουρο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους.
Στήριξη και Συνεργασίες
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΕΕΣΠ, με τη σημαντική υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Επιμελητηρίου Κορινθίας, της Korinthian Foods και της Φάρμας Μητσόπουλου. Μέγας χορηγός ήταν η Niko Helm Hellas.
Ομιλητές και Ειδικοί Προσκεκλημένοι
Οι ομιλητές της διοργάνωσης για το 2024 περιλαμβάνουν την Παναγιώτα Κασίμη, τη Δέσποινα Ζευκιλή, τον Γιώργο Λούκα και την chef Ντίνα Νικολάου. Η εκδήλωση επίσης φιλοξένησε πολλούς εξέχοντες προσκεκλημένους, όπως τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νίκο Σταυρέλη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας & Τουρισμού, κα Δήμητρα Τσουλουχά, την υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής κα Ιουλία Τζώνου, και πολλούς ακόμη θεσμικούς εκπροσώπους.
Περισσότερες Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
- Facebook: Θησαυροί της Κορινθιακής Γης
- Instagram: corinthiantreasures
- Site: www.ancientcorinth.gr
Ελάτε να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της Κορινθιακής γης και να ζήσετε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία!
Διοργάνωση: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου, Δήμος Κορινθίων & Visit Corinth
Επιμέλεια “Θησαυρών Κορινθιακής Γης”: Κατερίνα Καρσιώτη
Χορηγοί Επικοινωνίας: We love Corinth, All about Peloponnisos, Sfedona