Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος) – Παραλιακό μέτωπο Αγ. Νικολάου
Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος της Κορίνθου είναι αφιερωμένος στον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό. Η Στρατιωτική Λέσχη, το Δημοτικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου βρίσκονται επί της Δαμασκηνού.
Με αφετηρία το λιμάνι, θα περπατήσεις στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβο Κορίνθου) και θα βγάλεις φωτογραφίες με φόντο τους ψηλούς φοίνικες και το μοντέρνο σιντριβάνι με το εντυπωσιακό άγαλμα του Πηγάσου, το φτερωτό άλογο που μέχρι σήμερα αποτελεί το έμβλημα του Δήμου Κορινθίων. Αγναντεύοντας τον Κορινθιακό από αυτό το σημείο της πόλης, το βλέμμα σου θα φτάσει μέχρι το Λουτράκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.
Λίγο πιο κάτω, στο αλιευτικό καταφύγιο, θα χαζέψεις τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες και τα καΐκια. Αν μάλιστα πας νωρίς το πρωί, θα δεις Κορίνθιους να προμηθεύονται ψάρια και θαλασσινά από τον Κορινθιακό, που όπως χαρακτηριστικά λένε οι ντόπιοι ψαράδες, «πιο νόστιμα δεν έχεις ξαναφάει». Εικόνες γραφικές που σε παραπέμπουν σε μια άλλη, αυθεντική εποχή.
Παραδίπλα η προτομή του πλοίαρχου Μίλτου Ιατρίδη, καπετάνιου του υποβρυχίου «Παπανικολής», με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας. Απέναντί σου προβάλλει ένα μοντέρνο κτίριο όπου στεγάζεται το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ανακαίνιση με στόχο σύντομα και πάλι να προσφέρει στους επισκέπτες του μια νέα οπτική στην προσέγγιση της τοπικής Ιστορίας και της νεότερης κληρονομιάς με σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Δίπλα από το Μουσείο στέκεται επιβλητικό το άγαλμα του Ηρακλή.
Στην ανατολική πλευρά του λιμανιού κείτεται ο ναός του Αγίου Νικολάου χτισμένος σε βυζαντινή αρχιτεκτονική. Μέχρι τους σεισμούς του 1928 στην Κόρινθο, ο Ναός ήταν πέτρινος και βρισκόταν στο χώρο, όπου είναι και σήμερα. Απόλαυσε στη δροσερή σκιά των πεύκων ένα καφεδάκι ή ουζάκι, αναπνέοντας την αύρα του Κορινθιακού.
Εδώ ξεκινά και το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου. Ένας χώρος για περπάτημα, ποδήλατο και άθληση για μικρούς και μεγάλους που εκτείνεται μέχρι την Ποσειδωνία. Τις απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος πέφτει, αρχίζει η περατζάδα. Αν συνεχίσεις για λίγα μέτρα ακόμη τη διαδρομή, θα βρεθείς στη βυθιζόμενη γέφυρα που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι. Η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας παρουσιάζει αρκετή κίνηση, αφού οι κάτοικοι των δύο πόλεων τη χρησιμοποιούν για να γλιτώσουν πολλά χιλιόμετρα από όσα θα έκαναν αν επέλεγαν τη διαδρομή από τον Ισθμό.
Τη γέφυρα επισκέπτονται, επίσης, χιλιάδες τουρίστες που περιμένουν υπομονετικά να βυθιστεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διάπλους ενός πλοίου, και στην συνέχεια να αναδυθεί.