Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Discover Places

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Αρχαία Κόρινθος – Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα

Το σημερινό χωριό της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκεται στη σκιά του Ακροκόρινθου και απλώνεται γύρω απ΄τον  επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Το κέντρο του διαπερνά ένας λιθόστρωτος πεζόδρομος με καφέ, εστιατόρια και καταστήματα με τουριστικά είδη. Ξεχωρίζουν οι βιτρίνες με τα χειροποίητα κεραμικά, πιστά αντίγραφα απ΄τα ευρήματα της περιοχής αλλά και άλλων εκθεμάτων.

Αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα στην Αρχαία Κόρινθο και ταξίδεψε ανάμεσα στο μύθο και την ιστορία.

Ειδάλλως επιλέξτε για ορμητήριο των διακοπών σας την Αρχαία Κόρινθο καθώς λειτουργούν όλο το χρόνο boutique hotels και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Απέχει από την Κόρινθο περίπου 7 χλμ.

Επισκεφθείτε τα κοντινά χωριά Εξαμίλια και Ξυλοκέριζα για να κάνετε πεζοπορία στα Όνεια όρη, ανάμεσα σε πυκνό δάσος και υπέροχη θέα ως τη θάλασσα.

Ο ΕΟΣ Κορίνθου έχει οργανώσει και σηματοδοτήσει ένα δίκτυο 4 διαδρομών, ξεκινώντας απ΄το εκκλησάκι της Αναλήψεως λίγο έξω απ΄τα Εξαμίλια, καταλήγει στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Στα Εξαμίλια μπορείτε να επισκεφθείτε τη γυναικεία Ιερά Μονή Άγιας Τριάδος που γιορτάζει του Αγίου Πνεύματος.

 

 

Fun Facts:

Ο Ακροκόρινθος είναι το μεγαλύτερο κάστρο του Μοριά. Απόλαυσε τη εκπληκτική θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Θα δεις τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο, την Κόρινθο, το Λουτράκι και τις πεδιάδες της Κορινθίας.

Στα τέλη Ιουνίου διοργανώνονται τα Παύλεια προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. Διαρκούν περίπου μια εβδομάδα και περιλαμβάνουν καθημερινές λατρευτικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις τόσο στην Κόρινθο όσο και στην Αρχαία Κόρινθο.

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και την ημέρα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (1Η Ιουλίου)  που διαρκούν τρία μερόνυχτα. Στο τέμπλο του ομώνυμου περικαλλή ναού δεσπόζει η θαυματουργός εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ενώπιον της οποίας έχουν γίνει – και εξακολουθούν να γίνονται – πολλά θαύματα, όπως  μαρτυρούν και τα ευλαβικά αφιερώματα των ευεργετημένων προσκυνητών.

Αν έχετε μικρά παιδιά θα εκτιμήσετε την μεγάλη παιδική χαρά που βρίσκεται σε χώρο απέναντι της εισόδου του Μουσείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο