Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Discover Places

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Εμπορικό κέντρο και παλιά αγορά

Το κέντρο της Κορίνθου, πεζοδρομημένο στο μεγαλύτερο τμήμα του, αποπνέει τον αέρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας. Είναι αξιοσημείωτο πως η Κόρινθος έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που τοποθέτησε το 2010 ενυπόγραφα ψηφιδωτά σε πεζοδρόμια. Τα ψηφιδωτά είναι έργα της αείμνηστης ζωγράφου Ευφροσύνης Χαστούπη-Παρούση.

 

Στην κεντρική λεωφόρο την Εθνική Αντιστάσεως θα συναντήσεις κάποια απ΄τα ιστορικά κτίρια της Κορίνθου όπως της Εθνικής Τράπεζας και του Δικαστικού Μεγάρου και φυσικά «θα πάρεις μια ανάσα» στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» ή «Περιβολάκια» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι. Ανατολικά της πλατείας, συναντάται το Δημαρχείο της Κορίνθου.

Τις πρωινές ώρες η πόλη κινείται σε έντονους ρυθμούς ανάμεσα σε εργασία και αγορές. Μικρά καταστήματα αλλά και επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων προσφέρουν μια εξαιρετική αγοραστική εμπειρία για όλα τα γούστα. Το σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις σε ποιο café θα κάτσεις. Είναι τόσα πολλά και όλα με ξεχωριστό design και άποψη. Επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα είτε στην πολύκοσμη Κολοκοτρώνη που χαρακτηρίζεται ως mainstream πιάτσα, είτε εναλλακτικά σε κάποιο πιο ήσυχο σημείο στους γύρω δρόμους. Ενδιαφέρουσες προτάσεις θα βρεις και για φαγητό. Street food, παραδοσιακά ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία με τοπικά προϊόντα, εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου… όλα δίπλα σου.

Μην παραλείψεις να κάνεις μια πρωινή βόλτα στα ψαράδικα της Περιάνδρου, όπου ξεχύνεται η βουή από τους ψαράδες που διαλαλούν την πραμάτεια τους… Άσε τις μυρωδιές να οδηγήσουν τα βήματά σου στην παλιά αγορά… φρεσκοαλεσμένος καφές, μπαχαρικά και βότανα, φρέσκα φρούτα, αχνιστό ζυμωτό ψωμί… ένας γαστρονομικός παράδεισος απλώνεται γύρω απ΄το κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο