Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Discover Places

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου Βάσου Πετροπούλου-Παν. Γαρταγάνη, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Κοινωφελές Ίδρυμα, το οποίο συστήθηκε το 1976, από την Αλκμήνη Πετροπούλου-Γαρταγάνη και λειτουργεί από το 1988 για το κοινό.

 

Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, δίπλα από τη πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος), πλησίον της Στρατιωτικής Λέσχης Κορίνθου και περιβάλλεται από μία μικρή πλατεία όπου έχει στηθεί η προτομή της ιδρύτριάς του.

 

Οι πλούσιες συλλογές του χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου και περιλαμβάνουν γυναικείες και ανδρικές παραδοσιακές ενδυμασίες από πολλές περιοχές της Ελλάδος, έργα υφαντικής, κεντητικής, αργοροχρυσοχοϊας, μεταλλοτεχνίας και ξυλογλυπτικής, εργαλεία του αγροτικού και ποιμενικού βίου, ποικίλα αντικείμενα οικοσκευής, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων (16ος – 19ος αιώνας), χάρτες και χαρακτικά.

 

Το Μουσείο αναπτύσσει πολύπλευρες δραστηριότητες, οι οποίες αναδεικνύουν τον κοινωνικό του ρόλο και τον έντονο παιδευτικό του χαρακτήρα.

Το 2019 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Πελοποννήσου, το έργο της κτιριακής και ηλεκτρομηχανικής αναβάθμισης και της νέας εκθεσιακής οργάνωσης του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό και θα λειτουργεί με τροποποιημένο το ωράριό του. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και με άλλα μουσεία.

Ερμού 1 & Γ. Σεφέρη
τηλ. 27410 25 352 & 27410 71 690

www.laografikokorinthou.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο