Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Discover Places

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Λέχαιο- Περιγιάλι-Άσσος

Οδηγώντας βορειοδυτικά της Κορίνθου, επί της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου –Πατρών, συναντάς διαδοχικά παραθαλάσσια χωριουδάκια και παραθεριστικούς οικισμούς. Μια ατελείωτη δαντελωτή ακτογραμμή  που σχηματίζει αλλεπάλληλους κολπίσκους με μικρές αμμουδερές παραλίες που προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά επειδή η θάλασσα είναι ρηχή και ζεστή.

Επέλεξε τη φυσική σκιά απ΄τα αλμυρίκια ή αν προτιμάς ομπρέλες και ξαπλώστρες θα βρεις πολλές καφετέριες και γραφικά ταβερνάκια, κυρίως με ψάρι και θαλασσινά, με τραπεζάκια «πάνω στο κύμα». Εναλλακτικά… στον κεντρικό δρόμο θα βρεις πολλές ψησταριές με ψητή γουρουνοπούλα και ταβέρνες με νόστιμα κρεατικά.

Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping για ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές.

Στην είσοδο του Λεχαίου, το Αρχαίο Λιμάνι, το βασικό – επίνειο λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου. Ένα θαύμα τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, που αντιγράφτηκε από τους Καρχηδονίους αρχικά και τους Ρωμαίους στη συνέχεια. Πήρε το όνομά του από τον Λέχη, γιο της Πειρήνης και του Ποσειδώνα.

Οι παλιές αποθήκες ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού έχουν μετατραπεί με πολύ μεράκι και αγάπη σε θεατρική σκηνή,  γνωστή ως “Θέατρο του Περιγιαλίου”. Κάθε χρόνο ανεβάζουν προσεγμένες και αξιόλογες δουλειές που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Κάνε μια βόλτα στην αγροτική ενδοχώρα, είναι κατάφυτη από αμπέλια με την περίφημη Κορινθιακή σουλτανίνα, αλλά και με ποικιλίες εσπεριδοειδών.

Στο χωριό του Άσσου, στην ενδοχώρα, ξεχωρίζει ο περικαλλής ναός των Ταξιαρχών. Πρόκειται για μονόχωρη μεγάλων διαστάσεων Βασιλική, με δίρριχτη κεραμοσκεπή στέγη, τρίπλευρη αψίδα ιερού, εισόδους στη δυτική και νότια πλευρά, με τοξωτά υπέρθυρα και αγιογραφίες μεγάλου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Οικοδομήθηκε το 1822, σε ανάμνηση της φυγής των Τούρκων την ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών.

 

Fun Facts:

Λίγο πριν την αερογέφυρα του Λεχαίου, θα δεις το μεγάλο ανοιχτό εμπορικό κέντρο «Mare West» με πολλά καταστήματα, super market, καφέ, εστιατόρια, παιδική χαρά και πάρκο δραστηριοτήτων. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Η Παλαιοχριστιανική Βασιλική Λεχαίου, το σημαντικότερο παλαιοχριστιανικό μνημείο της Πελοποννήσου, καταλαμβάνει μία έκταση συνολικά 11.000τ.μ. στο δυτικό βραχίονα του Αρχαίου Λιμανιού του Λεχαίου.

Η πολύτοξη πέτρινη γέφυρα στον Άσσο, αποτελεί ένα κομψοτέχνημα υδρευτικής γεφυροποιίας, έργο της αποκαλούμενης Β’ Βενετοκρατίας  (1687-1715).

Μετάβαση στο περιεχόμενο