Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Discover Places

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh

Παραλία Καλάμια – Πεζογέφυρα  Τριήρης

Ο δυτικός παραλιακός πεζόδρομος της Κορίνθου εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος του παράλληλα της παραλίας Καλάμια, της δημοφιλέστερης παραλίας που βρίσκεται εντός της πόλης. Προσεγγίζεται εύκολα ακολουθώντας την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, που στο τέλος της καταλήγει στη θάλασσα.

Σ’ αυτό το κοσμοπολίτικο και μοντέρνο παραλιακό μέτωπο, μπορείς να επιλέξεις απλά να καθίσεις αναπαυτικά σ’ ένα απ΄τα πολλά café-bar και να αγναντεύεις το γαλάζιο ή να κάνεις ατέλειωτες βόλτες στον πεζόδρομό του. Η θέα είναι μαγευτική όλες τις ώρες, αναμφισβήτητα όμως το ηλιοβασίλεμα και τα χρώματα που «ζωγραφίζονται» στον ουρανό κάθε σούρουπο θα σε μαγέψουν. Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις μαζί και το ποδήλατό σου και να φτάσεις μέχρι την εντυπωσιακή πεζογέφυρα «Τριήρης» που ενοποιεί το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου, απ΄ την Παραλία Καλάμια μέχρι το λιμάνι και την Ποσειδωνία. Είναι γνωστό απ΄την ιστορία πως στην Κόρινθο δημιουργήθηκαν οι πρώτες τριήρεις απ΄τον Βακχιάδη Αμεινοκλή,  κωπήλατα πολεμικά πλοία με τρεις σειρές κωπηλατών που μπορούσαν να πλεύσουν σε πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής ταχύτητα. Αυτή η μοναδική γέφυρα στην Ελλάδα έχει το σχήμα μιας Αρχαίας Κορινθιακής τριήρης.

Μόλις περάσεις την πεζογέφυρα, σε λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, θα αντικρύσεις το συγκρότημα της Ιερατικής Σχολής και του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κορίνθου. Πίσω και ανατολικά «κρύβεται» μια επίσης όμορφη και γραφική παραλία της πόλης της Κορίνθου. Η παραλία Ιερατική που πήρε το όνομά της απ΄την ομώνυμη σχολή, που βρισκόταν εκεί σε λειτουργία τις περασμένες δεκαετίες και στις εγκαταστάσεις της σήμερα φιλοξενείται η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Είναι οργανωμένη βοτσαλωτή παραλία και  θεωρείται από τις πιο ευάερες περιοχές του κέντρου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο